2º DÍA DESTES "DÍAS RAROS"
Querias familias e nenas e nenos da clase de 5 anos. Parace ser que este ano será un pouco diferente aos demais, un ano atípico... e non imos vernos durante uns días, pero, podemos seguir en contacto e tentar facer todas esas cousas que nos gusta facer.
Estou segura de que estas pequenas xirafas botan de menos O OBRADOIRO DE COCIÑA. Que vos parece se hoxe, na casa facemos unha receita con el@s e logo compartimos os resultados? Animádevos!! Enviades ao meu enderezo electrónico as fotos do voso doce e logo eu comparto para tod@s por aquí, así as nenas e nenos tamén se verán.
Como non sei que ingredientes teredes na casa e o mellor é saír o mínimo, porei varias alternativas para que escollades:
Preme para ver videoreceita
Estou segura de que estas pequenas xirafas botan de menos O OBRADOIRO DE COCIÑA. Que vos parece se hoxe, na casa facemos unha receita con el@s e logo compartimos os resultados? Animádevos!! Enviades ao meu enderezo electrónico as fotos do voso doce e logo eu comparto para tod@s por aquí, así as nenas e nenos tamén se verán.
Como non sei que ingredientes teredes na casa e o mellor é saír o mínimo, porei varias alternativas para que escollades:
Preme para ver videoreceita
Biscoito de cenoria
Ingredientes:
- 250 g de cenorias crudas (xa peladas e ralladas).
- 200 g de fariña.
- 7 g de levadura en polvo
- 125 ml de aceite de xirasol (podedes usar de oliva pero daralle un sabor máis forte ao pastel de cenoria)
- 4 ovos.
- 200 g de azucre.
Como facer biscoito de cenoria o carrot cake
Trituramos as cenorias xunto co aceite.Botamos os ovos nun bol e batémolos co azucre, engadindo logo a pasta de cenoria que prepararamos con anterioridade. Incorporamos a fariña e a levadura tamizadas e mesturamos con coidado.Engrasamos con aceite ou mantequilla un mole de 24 cm e botamos a masa. Hornear a 185ºC uns 30 minutos ou hasta que vexamos que ao pinchar cun palillo ou a punta dun coitelo o centro do biscoito de cenoria éste sae limpo.Biscoito de iogur preme para ver videoreceita
Ingredientes:- 1 iogur de limón
- 1 medida (co vasiño de iogur) de aceite de xirasol
- 2 medidas(co vasiño de iogur) de azucre
- 3 medidas (co vasiño de iogur) de fariña
- 3 ovos
- 1 sobre (16g) de levadura en pó
- Mantequilla ou margarina para engrasar o molde
Como facer biscoito de iogur de limón:
Precalentamos o forno a 180ºC.Botamos o iogur nun bol e empregamos o vaso como medida. Bater os ovos co azucre, e logo engadir a levadura coa fariña tamizada e o aceite. Utilizaremos a batidora eléctrica, batendo despois de cada adición dun novo ingrediente.Volcamos sobre un molde desmontable untado de mantequilla e espolvoreado con fariñaa para que logo resulte fácil desmoldar o biscoito.Horneamos durante 30-35 minutos a 180ºC, ou hasta que vexamos que a punta dun coitelo sae limpia ao pinchar no centro do biscoito.Desmoldamos y dejamos enfriar.- Veña...hoxe todos a cociñar para que a tarde se faga máis curtiña. Enviademe as fotos e lembrade que isto non é obrigatorio senón voluntario.
- Bicos agarimosos para tod@s!!
Comentarios
Publicar un comentario